Robotik Kodlama
Okulumuzun en iddialı olduğu alanlardan biri de Robotik ve Kodlama alanıdır. Ana Sınıfı düzeyinden başlayarak 10. sınıf seviyesine kadar çok geniş bir uygulama alanımız var. Her sınıf seviyesine uygun kodlama içerikleri ve robotik donanımlarıyla öğrencilerin bilişim dersine koşa koşa gitmelerini sağlıyoruz desem hiç abartmış olmam.
Anaokulu ve İlkokulda Lego Wedo 2.0 – Bee Bot – MaKey MaKey – Scratch – Code org – Tinkercad – Bilgisayarsız Kodlama – Arduino’ya giriş gibi robotik setler ve kodlama uygulamalarıyla çok geniş çaplı bir müfredatı hayata geçiriyoruz. Kendi uzman ekibimiz tarafından hazırlanan müfredatımız öğrencilerimizin ilgilerini en süt seviyede tutabiliyor. Öğrencilerimiz bu sınıf seviyelerinde yaptığı uygulamalarla Algoritma mantığını çözüyor, üretkenliklerini besliyor ve zihinlerini açıyorlar.
Ortaokul seviyesinde ise Arduino – Lego EV3 – Scratch – Micro Bit – MBot gibi robotik setler ve uygulamalarla öğrencilerimize sınırsız bir dünyanın kapılarını açıyor, içinde yaşadıkları bu 21.yy dünyasını daha iyi anlamalarını sağlıyoruz. Yine hayal güçlerini besleyen çalışmalar yapıyor ve yaratıcı düşünme becerilerini yukarılara taşıyoruz.
Lise seviyesinde ise İleri Arduino – Mekatronik Projeler – Java – Javascript – HTML – Python – Raspberry pi – MIT App Inventor – Siber Güvenlik – Yapay Zeka gibi konu başlıklarında verdiğimiz eğitimlerle çocuklarımızı kod dünyasının içine yerleştiriyoruz. Bu seviyede artık öğrencilerimiz bir internet sitesi yapabiliyor, Kendi uygulamalarını tasarlayabiliyorlar. Kod bloklarını kullanmadan söz dizimi ile kodlama yapabiliyorlar.
Tabi burada çok önemli bir nokta daha var. Bu verilen eğitimin en önemli özelliği iç içe geçebilmesi. Robotik eğitimimizde ortaokul seviyesinde bir öğrenciye lise içeriklerini açmamız da söz konusu olabiliyorken tam tersi de mümkün.
Bilişim öğretmenimiz sene başında yaptığı öğrencilerimizin seviyelerini tespit etmeye yönelik çalışmalarla her sınıfa özel planlama yapabildiği gibi her öğrenci içinde farklı bir planlama yapabilmekte. Yani sınıfın seviyesinden çok daha ileri ya da geri olan bir öğrenci için farklı standartlar belirlemek mümkün. Bu yaptığımız ayarlamalar sayesinde her öğrencinin ders içi motivasyonunu üst seviye de tutmak mümkün oluyor.
Eğitmen-Led Eğitim
Alanında uzman eğitmenler tarafından teorik ve pratik eğitimler verilmektedir.
Grup Çalışmaları
Öğrenciler, takım çalışması ve işbirliği becerilerini geliştirebilmek için projelerde gruplar halinde çalışmaktadırlar.
Öğrenme Kaynakları
Çevrimiçi kodlama platformları, simülasyon yazılımları ve eğitsel robotlar gibi çeşitli öğrenme kaynakları kullanılmaktadır.
Yazılım, sanat ve mühendislik arasında harika bir kombinasyondur.
Öğretim Metotları
Her bir öğrencinin farklı öğrenme stiline uygun öğretim metotları kullanılır.
Problem Çözme
Öğrenciler, gerçek hayat problemlerini çözmeye yönelik projelerde yer alır.
Kişisel Gelişim
Öğrencilerin takım çalışmasına ve işbirliğine teşvik edilmesi.